ZWANGERSCHAPSMASSAGE

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd, waarin veel verandert in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen die uiteraard invloed hebben op de bloedsomloop. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen.

Aandacht en zwangerschapsmassage kunnen een zeer belangrijke rol spelen bij directe verlichting van pijn en ongemakken tijdens de zwangerschap. De massage laat de aanstaande moeder de zwangerschap bewuster ervaren en zorgt voor diepe ontspanning voor moeder en kind. Je kindje reageert ook op de massage en kan al mee bewegen (dansen) in je buik totdat hij/zij in slaap valt van deze heerlijke ervaring. Net zoals bij andere massages verbetert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten.

Er wordt met speciale etherische oliën gemasseerd die bedoelt zijn voor de zwangere vrouw.
Na deze ontspanningsmassage voor jou en je kindje, kun je er weer even lekker tegenaan.

Er zijn verschillende posities mogelijk om te masseren bij zwangerschap, waarbij de zijligging vaak de meest comfortabele is. Ondersteund met kussens is dit vaak de meest comfortabele wijze voor de aanstaande moeder om gemasseerd te worden. Jij geeft aan welke houding voor jou de meest prettige wijze is om van de massage te kunnen genieten.

De zwangerschaps-, bekken- en de babymassage wordt door diverse zorgverzekeraars vergoed in de aanvullende verzekering. Deze vergoeding wordt benoemd onder “cursussen rondom bevalling en/of gezondheidscursussen rondom bevalling”.

Wil je graag meer weten over zwangerschapsmassage of een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.