TRIGGERPOINTBEHANDELING

Deze kleine Myofasciale Triggerpoints (MTrP’s) zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of ‘knoopjes’. Triggerpoints zijn de meest voorkomende oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam.

Triggerpoints kunnen de oorzaak zijn van, of een rol spelen bij onder andere de volgende aandoeningen: hoofdpijn, migraine, artrose, rugpijn, RSI, oorsuizen, schouderklachten, stijve nek, peesontstekingen, spierscheuringen, vastzittende wervels, gevoelige tanden, gewrichtspijn en tintelingen.

Actieve triggerpoints zorgen vaak voor pijn en andere ongemakken op een andere plek dan waar het triggerpoint zit. Bekende voorbeelden zijn (spannings)hoofdpijn uit de nek en schouders of ‘ischias’, waarbij er uitstraling vanuit de rug of bil in het been te voelen is.

Gelukkig hebben triggerpoints een voorspelbaar uitstralingsgebied, er is veel onderzoek naar gedaan en is er ook veel aan te doen! Triggerpointmassage is er specifiek op gericht om triggerpoints effectief te behandelen met direct resultaat.

Ben je geïnteresseerd in Triggerpointmasse of wil je graag meer weten over deze massagetechniek? Neem dan gerust contact op.

Klik op onderstaande knop voor meer informatie over pijnreductie door middel van triggerpointbehandeling