Sportmassage

Bij de sportmassage worden er een aantal handgrepen toegepast om de lichamelijke conditie te verbeteren, in stand te houden of nadelige gevolgen (blessures) weg te nemen.
Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen.

  • De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd.
  • De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed en hierdoor herstelt men sneller en kan men weer sneller een bepaalde prestatie leveren.
  • Sportmassage wordt ook gebruikt als onderdeel van de warming-up. Spieren worden dan voor een sportactiviteit geactiveerd.
  • Sportmassage kan ook worden gebruikt in een andere vorm van massage en heeft het effect bij psychische en lichamelijke ontspanning.
  • Naast het ontspannen gevoel dat sportmassage geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen.

Bij (heftige) klachten en blessures (nek/schouder, hoofdpijn/migraine, RSI en rugklachten) kan de Deep Muscular Technics of DMT genoemd, toegepast worden. Alle klachten zijn zeer goed te behandelen waarbij de masseur diverse technieken kan toepassen. Zoals: bindweefsel-, deep tissue-, triggerpoint-, fascia releasebehandeling, manipulatie en mobilisatietechnieken.

Wil je graag meer weten over sportmassage of een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.