Zelfvertrouwen

Wat is zelfvertrouwen?

In de psychologie wordt de term zelfvertrouwen of eigenwaarde gebruikt om het gevoel van eigenwaarde of vertrouwen van een persoon in zichzelf in dat wat hij of zij kan, te omschrijven. Dus met andere woorden, hoeveel je jezelf waardeert en leuk vindt, hoeveel vertrouwen je hebt in je eigen kunnen.

Niet iedereen heeft evenveel zelfvertrouwen. Dit kan door (negatieve) ervaringen zijn ontstaan. Hierdoor kan je zelfbeeld aangetast zijn en dit kan door elke andere negatieve ervaring slechter en slechter voor je worden. 

Gezond zelfvertrouwen of soms wordt het ook wel gezond eigenwaarde of zelfrespect genoemd, kan een belangrijk deel van succes zijn. Te weinig zelfvertrouwen kan ertoe leiden dat mensen zich terneergeslagen of depressief voelen. Het kan ook zijn dat hierdoor mensen verkeerde keuzes maken of in destructieve relaties vervallen. 

Zelfvertrouwen is belangrijk

Zelfvertrouwen speelt een belangrijke rol gedurende je hele leven. Het kan je motivatie en succes positief beïnvloeden terwijl een laag zelfbeeld je kan tegenhouden om succesvol op school of je werk te zijn, je gelooft niet in jezelf.

Zelfvertrouwen helpt je om gezond gevoel van eigenwaarde te hebben en jouw doelen te bereiken. Waar zelfvertrouwen is, is verlangen en passie.

Jij kunt zelf bouwen aan je zelfvertrouwen door middel van coaching en hypnotherapie. Jezelf waarderen en je doelen bereiken.

Wie ben ik?

Mijn naam is Lilian Popping.

Als docente middelbare school, manager/coach Maatschappelijke Dienst bij een gemeente, teamleider in de zorg en Myofasciaal therapeut heb ik veel kennis en ervaring opgedaan die ik kan combineren en toepassen bij hypnotherapie.

Na een valpartij ben ik geconfronteerd met complicaties in mijn wervelkolom en bekken. Ik kwam in een emotionele en lichamelijke rollercoaster terecht. Door met de focus naar binnen te gaan en waar te nemen zonder oordeel of veroordeling, heb ik mijn lichaam opnieuw in deze staat leren kennen.

Door behandelingen zoals lichaamswerk en hypnotherapie te ondergaan ben ik weer een héél mens geworden en kan ik weer uitstekend functioneren in het leven.

Mijn motto is: VERWONDEREN, GELOVEN EN GENEZEN.

Klaar om je leven te veranderen?

Neem dan direct contact met mij op en dan maken we samen een afspraak.