Angst

Impact van angst

Door angst kan je leven negatief veranderen. Er zijn diverse angsten die je kunt hebben en een angst zorgt ervoor dat je alleen maar op de angst focust en alleen de angst ervaart. Je ziet niet meer wat er nog meer in je omgeving afspeelt. Dit kan je gaan beheersen. 

Bij angst gaat je hart sneller pompen dus gaat je hartslag omhoog de adrenaline giert door je lichaam en je spieren staan klaar om te vluchten (spanning). Je kunt in een staat van vluchten of bevriezen komen en dit laatste zorgt ervoor dat je verlamd raakt door angst.

Als je angst regelmatig ervaart kan dit ook tot paniekaanvallen leiden en in extreme vorm noemen we dit een fobie.

Angst en je brein

Als angst je leven negatief beïnvloed dan kan de angst zelfs jou isoleren of je doet dat niet meer waar je eerst zo blij van werd. Door de onhandige overtuigingen die dit veroorzaken kun je belemmert worden in je leven en zelfs geïsoleerd raken. Dit gebeurd allemaal door jouw overlevingsmechanisme die in een alerte staat komt om hieraan te kunnen ontsnappen

Je brein heeft een herinnering opgeslagen waardoor je bijvoorbeeld van een hond angst krijgt dus brengt je brein jouw lichaam in een staat van alertheid. Je brein wilt voorkomen dat je weer de pijn van een hond ervaart. 

Angst wegnemen

Hypnotherapie laat die angst smelten zoals een ijsklontje in de zon smelt totdat het helemaal weg is. Er vindt in je brein een verandering plaats die je krijgt door suggesties in de hypnotherapie. De angst maakt plaats voor prettige gevoelens. 

Wie ben ik?

Mijn naam is Lilian Popping.

Als docente middelbare school, manager/coach Maatschappelijke Dienst bij een gemeente, teamleider in de zorg en Myofasciaal therapeut heb ik veel kennis en ervaring opgedaan die ik kan combineren en toepassen bij hypnotherapie.

Na een valpartij ben ik geconfronteerd met complicaties in mijn wervelkolom en bekken. Ik kwam in een emotionele en lichamelijke rollercoaster terecht. Door met de focus naar binnen te gaan en waar te nemen zonder oordeel of veroordeling, heb ik mijn lichaam opnieuw in deze staat leren kennen.

Door behandelingen zoals lichaamswerk en hypnotherapie te ondergaan ben ik weer een héél mens geworden en kan ik weer uitstekend functioneren in het leven.

Mijn motto is: VERWONDEREN, GELOVEN EN GENEZEN.

Klaar om je leven te veranderen?

Neem dan direct contact met mij op en dan maken we samen een afspraak.