Dorntherapie

De Dorntherapie is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Deze behandeling wordt toegepast bij klachten die voortkomen uit scheefstand van benen, bekken en wervels. De klachten worden op een eenvoudige en pijnloze manier opgelost.
Hierdoor verdwijnen klachten zoals: bekken-, rug-, nek-, schouder- en hoofdpijn. Ook bij diverse klachten die (in)direct een relatie hebben met de ruggenwervelkolom, zoals darmklachten, hoofdpijn en duizeligheid kan de Dorntherapie een oplossing bieden.

Aangezien geen aandoening hetzelfde is bij verschillende cliënten, verschilt ook het aantal behandelingen per cliënt. Ervaring leert dat er na de eerste behandeling al winst wordt behaald.

Veel van de genoemde klachten vinden hun oorzaak in een beenlengteverschil. Correctie hiervan is altijd het uitgangspunt. Een beenlengteverschil kan mogelijk ontstaan door een subluxatie (het gedeeltelijk uit de kom raken) van het heupgewricht. De spieren en gewrichtsbanden wennen aan deze situatie. Knieën en enkels compenseren deze belasting en geraken overbelast. Veelvuldig met de benen over elkaar zitten of langdurig autorijden dragen bij aan een beenlengteverschil. Dit is één mogelijkheid van beenlengteverschil maar ook een bekken scheefstand kan hiervan de oorzaak zijn. Doordat ik verschillende technieken beheers kan ik de combinatie maken van een  Dorn-,  Fascia release- of een Triggerpointbehandeling.

De eenzijdige kanteling wordt opgeheven door de manipulatietechniek die de Dornmethode heet. De energieblokkades worden opgeruimd, die zijn ontstaan door de ruimten binnen het gewricht.

Na de Dorntherapie kan een Breussmassage worden toegepast. De Breussmassage is een tussenwervelschijfmassage die psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan opheffen. Omdat we er van uit gaan dat er geen versleten wervels bestaan maar slechts gedegenereerde wervels en cellen steeds opnieuw opgebouwd worden, kunnen ook tussenwervelschijven een verbeterde conditie verkrijgen door deze massage met gebruik van St. Janskruidolie.

Door de ontspanning die in de wervelkolom ontstaat, is het mogelijk de wervels opnieuw te richten. Dit is mogelijk door gebruik van de St. Janskruidolie die dieper doordringt in de wervels dan andere olie. In mijn praktijk gebruik ik de speciale ontwikkelde St. Janskruid- en druivenpitolie waarbij essentiële oliën: melisse, marjolein, mandarijn, citroen en dwergsinasappel zijn toegevoegd. Deze olie werkt effectiever door zijn speciale samenstelling.

Historie

De Dorntechniek dankt zijn naam aan Dieter Dorn, een hoogbejaarde boer en houthakker uit Lautracht in Beieren. Ongeveer dertig jaar geleden vertilde hij zich aan een boomstam. Hij kroop op handen en voeten naar een dorpsgenoot die hem na een behandeling weer op de been hielp. Dieter Dorn wilde deze methode ook leren, maar deze heer Muller was helaas overleden. Door met hetgeen wat hij ervaren had aan de slag te gaan, ontstond de Dorn-methode. Zelf bleef hij, ondanks het succes dat hij hiermee verwierf, een eenvoudig man, die vanuit zijn keuken de mensen hielp met ischias, rugklachten en andere klachten die samenhangen met de wervelkolom. Een zekere Helmuth Koch heeft de methode verder geprofessionaliseerd en geeft ook nu nog cursussen in de Dorntechniek.

Wil je graag meer weten over Dorntherapie of een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.