fbpx

MIJN MASSAGES ZIJN BEDOELD VOOR BABY’S TOT EN MET SENIOREN

Een hand op je schouder of arm om je heen. Wie bijvoorbeeld geen partner heeft mist het aanraken of knuffelen soms nog meer dan seks. Niet verwonderlijk, want aanraken is van levensbelang. Als je weinig of niet wordt aangeraakt, voelt dit ook niet optimaal. Een aanraking brengt je via de hersenen heel direct in contact met je gevoelsleven. Dat leidt ertoe dat je je lekker en gezond in je vel gaat voelen. Aanraken doet goed. Prettig aangeraakt worden is even belangrijk als een gezond dieet en lichaamsbeweging. DE BELANGRIJKE DRIEHOEK: massage, lichaamsbeweging en gezonde voeding.

Massage helpt bij depressieve volwassenen doordat door de aanraking minder van het stresshormoon wordt aangemaakt en juist meer serotonine (het lichaamseigen antidepressivum). Massage helpt ook bij slaapproblemen, pijnbestrijding, hoge bloeddruk, verhoogde hartslag en angststoornissen. Het regelmatig (preventief) ondergaan van een massage doet wonderen voor het welzijn van het lichaam (en de geest). Door de spieren die verkrampt reageren soepel te maken, ontspannen niet alleen die spieren, maar kun je ook mentaal makkelijker ontspannen. Alles lijkt weer door te stromen. Blokkades verdwijnen, zelfs opgekropte emoties kunnen door een massage loskomen. Daarnaast zorgt het voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Op deze zachte manier reinigen we ons lichaam. Flex & Balans heeft meerdere mogelijkheden van massage voor jou om de juiste gewenste resultaten te bereiken.

Ik laat mensen zijn zoals ze zijn. De sfeer is heel open en dat ráákt mensen. Het effect hiervan kan onverwacht sterk zijn.